Vitaliteit en veerkracht

voor mezelf.

MEZELF

Inspiratie nodig?

Plan je dag in cycli. Van 90 à 120 min. Volg elke cyclus met een pauze en zie hoe productief je kunt zijn. Voldoende bewegen.

EMOTIONELE ENERGIE

Maak tijd vrij om deel te nemen aan activiteiten waarvan u het meest geniet. Maak een lijst van die activiteiten en plan ze in je agenda.

Focus op één taak tegelijk in plaats van te proberen met meerdere taken te jongleren. Uiteindelijk kost het u aanzienlijk minder tijd om de taak af te maken in vergelijking met het multitasken van verschillende projecten.

Identificeer wat je het leukst vindt, het beste doet, en je zinvol vindt en gebruik die vaardigheden vervolgens om anderen te dienen.

FYSIEKE ENERGIE

MENTALE ENERGIE

MOTIVATIONELE ENERGIE

‘De grootste verantwoordelijkheid voor gezondheid en geluk ligt altijd bij jezelf.’

Er is niets mis met stress in ons leven. De meeste mensen hebben een beetje gezonde stress nodig om voldoende uitdaging te hebben en zich goed te voelen. Stress wordt echter een probleem als de draaglast (de hoeveelheid stress, de duurtijd of de ernst van de stresserende situatie) groter is dan onze draagkracht (de middelen die we hebben om met de situatie om te kunnen gaan).

‘De grootste verantwoordelijkheid voor gezondheid en geluk ligt altijd bij jezelf.’

We zijn verantwoordelijk voor ons eigen geluk en ons persoonlijk evenwicht.

Zit je met vragen?

Hierbij een aantal nuttige links:

http://www.werkbaarwerk.be

https://www.mijnkwartier.be/

http://www.geestelijkgezondvlaanderen.be

 

Wil je weten of je je zorgen moet maken en wil je graag je eigen gezondheidstoestand in kaart brengen? 

Test jezelf.

 

Hier vind je meer info

Eén gouden raad: blijf niet met je vragen zitten en praat er over met een vriend, een collega, uw leidinggevende, met HR of een vertrouwenspersoon.

 

Wil je liever zelf begeleiding vinden extern dan kan je via de VDAB, ook beroep doen op een loopbaancoach: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding