top of page

Om je batterij terug op te laden is het belangrijk om aandacht te schenken aan de vier energie pijlers.

DE 4 ENERGIE PIJLERS

Om onze energiecapaciteit te vergroten en te voldoen aan de eisen die we ons  stellen, moeten we al onze energiebanken van brandstof voorzien, niet slechts een paar van hen.
Er zijn 4 energiebanken: de fysieke, de emotionele, mentale, en de motivationele energiebank.  

vernieuwen we door middel van een goede nachtrust, overdag momenten van rust te kunnen inbouwen, beweging en gepaste voeding.

EMOTIONELE ENERGIE

volgt uit waardering, uit  gevoelens van plezier, tevredenheid en een gevoel van veiligheid en vertrouwen.

wordt vernieuwd door zich te kunnen focussen bv,  grenzen te stellen of  aan één zaak ononderbroken kunnen doorwerken.

wordt gevoed door het gevoel zinvol werk te doen, de perceptie te hebben tot iets bij te dragen en in te zien waarom je dit doet.

FYSIEKE ENERGIE

MOTIVATIONELE ENERGIE

MENTALE ENERGIE

Plan je dag in cycli. Van 90 à 120 min. Volg elke cyclus met een pauze en zie hoe productief je kunt zijn. Voldoende bewegen.

Maak tijd vrij om deel te nemen aan activiteiten waarvan u het meest geniet. Maak een lijst van die activiteiten en plan ze in je agenda.

Focus op één taak tegelijk in plaats van te proberen met meerdere taken te jongleren. Uiteindelijk kost het u aanzienlijk minder tijd om de taak af te maken in vergelijking met het multitasken van verschillende projecten.

Identificeer wat je het leukst vindt, het beste doet, en je zinvol vindt en gebruik die vaardigheden vervolgens om anderen te dienen.

bottom of page